«Προφανές ότι η φιέστα Μητσοτάκη θέλει να εξυπηρετήσει το προεκλογικό κυβερνητικό αφήγημα»

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ηράκλειο εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, στην οποία αναφέρει:

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο προκειμένου να δει τα «αναπτυξιακά» έργα του νησιού, μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Είναι προφανές ότι η φιέστα θέλει να εξυπηρετήσει το προεκλογικό κυβερνητικό αφήγημα.

Στο έργο «κόσμημα» όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, ζουν ακόμη σε κοντέινερ μετά το φονικό σεισμό πριν ενάμιση χρόνο.  

Παρά τη χρυσόσκονη που έριξε στο μεγαλύτερο έργο της χώρας, οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που εργάζονται δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την επίσκεψη – φιέστα του πρωθυπουργού με το επιτελείο του. 

Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία τους να τα παρουσιαστούν όλα «τέλεια» ώστε απομάκρυναν τους εργάτες από το χώρο του εργοταξίου για να μην εκφράσουν τα αιτήματα του κλάδου όπως την κήρυξη της σύμβασης των οικοδόμων σε υποχρεωτική. 

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η ανασφάλιστη εργασία.  Γιατί υπάρχει ανασφάλιστη εργασία; Γιατί η υποστελέχωση του ΠΕΚΑ το επιτρέπει. Απτό παράδειγμα ότι από 14 υπαλλήλους για όλο το νησί (που έτσι κι αλλιώς είναι λίγοι), έπειτα από απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ  σήμερα έχουν απομείνει μόνο 4!

Για την Επιθεώρηση Εργασίας τι να πούμε; Ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων μιλάει από μόνος του. 

“Αναπτυξιακά Έργα” και αυτά ……  !!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί